XE: XBT / USD Currency Chart. Bitcoin to US Dollar Rates

Bitcoin Hashrate vs. Price in USD logarithm historical chart

Bitcoin Hashrate vs. Price in USD logarithm historical chart submitted by thanatosvn to Bitcoin [link] [comments]

[Part 1] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q1:

Kava is a decentralized DEFI project, why did you implement the countries restrictions to run the node? Will there be such restrictions by the time of the mainnet?

Q2:

According to the project description it has been indicated that staking reward (in KAVA tokens) varies from 3 to 20% per annum. But how will you fight with inflation?

We all know how altcoins prices are falling, and their bottom is not visible. And in fact, we can get an increase in the number of tokens for staking, but not an increase in the price of the token itself and become a long-term investor.

  • Answer: Kava is both inflationary with block rewards, but deflationary when we burn CDP fees. Only stakers who bond their Kava receive inflationary rewards - users and traders on exchanges do not get this. In this way, rewards are inflated, but given to stakers and removed value from the traders who are speculating like a tax. The Deflationary structure of fees should help counterbalance the price drops from inflation if any. In the long-term as more CDPs are used, Kava should be a deflationary asset by design if all things go well

Q3:

In your allocation it is indicated that 28.48% of the tokens are in the "Token treasury" - where will these tokens be directed?

  • Answer: Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released.
  • No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q4:

Such a platform (with loans and stable coins) is just the beginning since these aspects are a small part of many Defi components. Will your team have a plan to implement other functions, such as derivatives, the dex platform once the platform is successfully launched?

  • Answer: We believe Kava is the foundation for many future defi products. We need stable coins, oracles, and other infrastructure first that Kava provides. Once we have that, we can apply these to derivatives and other synthetics more easily. For example, we can use the price feeds and USDX to enable users to place 100x leverage bets with each other. If they both lock funds into payment channels, then they can use a smart contract based on the price feed to do the 100x trade/bet automatically without counter party risk. In this way, Kava can expand its financial product offerings far beyond loans and stable coins in the future.

Q5:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer: This is a good #Q . Kava simply provides loans to users in USDX stable coins. What the users do is completely up to them. They can use the loans for everyday payments if they like. Leverage and hedging are just the main use cases we foresee - there are many ways people can use the CDP platform and USDX.

Q6:

Most credit platforms do not work well in the current market. What will you do to attract more people to use your platform and the services you provide? Thank you

  • Answer: Most credit platforms do not work well in the current market? I think that isn't correct at least for DeFi. Even in the bear market, MakerDao and Compound saw good user growth. Regardless, our efforts at Kava to build the market are fairly product and BD focused. 1) we build more integrations of assets and expand financial services to attract new communities and users. 2) we focus on building partnerships with high quality teams to promote and build Kava's core user base. Kava is just the developer. Our great partners like Ripple, Stakewith.Us, P2P, Binance - they have the real users that demand Kava. They are like our system integrators that package Kava up nicely and present it to their users. In order to grow, we need to deepen our partnerships and bring in new ones around the world.

Q7:

KAVA functions as a reserve currency in situations where the system is undercollateralized. In such cases new KAVA is minted and used to buy USDX off the market until USDX becomes safely overcollateralized.

Meaning, there will be no max supply of KAVA?

  • Answer: Yes, there is no max supply of Kava.

Q8:

Why Kava?

  • Answer: ...because people are long BTC and the best way to go long BTC without giving up custody is Kava's platform. Because it is MakerDao for bitcoin. Bitcoin has a 10x market cap of ETH and Maker is 10x the size of Kava. I think we're pretty undervalued right now.

Q9:

How do you plan to make liquidity in Kava?

  • Answer: Working with Binance for the IEO and as the first exchange for KAVA to trade on will be a huge boost in increasing the liquidity of trading KAVA.

Q10:

Most crypto investors or crypto users prefer easy transaction and low fees, what can we expect from KAVA about this?

  • Answer: Transaction fees are very low and confirm if seconds. The user experience is quite good on Tendermint-based blockchains.

Q11:

How do I become a note validator on KavA?

Q12:

It is great to know that KAVA is the first DEFI-supported project sponsored by Binance Launchpad, do you think this is the meaning that CZ brings: Opening the DEFI era, as a leader, you feel like how ?

  • Answer: We are the first DeFi platform that Launchpad has supported. We are a very strategic blockchain for major crypto like BNB. Kava's platform will bring more utility to the users of BNB and the Binance DEX. It feels good of course to have validation from the biggest players in the space like Cosmos, Ripple, CZ/Binance, etc.

Q13:

Since decentralized finance applications is already dominating, how do you intend to surpass those leading in the market?

  • Answer: The leaders are only addressing ethereum. BTC, XRP, BNB, ATOM is a much larger set to go after that current players cannot.

Q14:

What does Ripple play in the Kava's ecosystem, since Ripple is like a top tier company and it’s impressive that you are partnered with them?

  • Answer: Ripple is an equity investor in Kava and a big supporter of our work in cross-chain settlement research and implementations. Ripple's XRP is a great asset in terms of users and liquidity that the Kava platform can use. In addition, Ripple's money service business customers are asking for a stable coin for remittances to avoid the currency heading risk that XRP presents. Ripple will not use USDC or other stable coins, but they are open to using USDX as it can be XRP-backed.

Q15:

Considering the connectivity, Libra could be the biggest competitor if KAVA leverages interchain for efficiency.

  • Answer: With regard to USDX, it is important to understand the users interacting with the Kava blockchain have no counterparty that people could go after for legal actions. A user getting a USDX loan has no counterparty. The software holds the collateral and creates the loan. The only laws that would apply are to the very users that are using the system.

Q16:

Wonder how KAVA will compete with the tech giants

  • Answer: Libra is running into extreme issues with the US Senate and regulators. Even the G7-G20 groups are worried. Its important to understand that Libra is effectively a permissioned system. Only big companies that law makers can go after are able to run nodes. In Kava, nodes can be run by anyway and our nodes are based all over the world. It's incredibly hard for a law maker to take down Kava because they would need to find and legally enforce hundreds of business in different jurisdictions to comply. We have an advantage in this way over the larger projects like Libra or Clayton.

Q17:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Technical risk is unavoidable for DeFi. Only time will tell if a system is trustworthy and its never 100% that it will not fail or be hacked. This is true with banks and other financial systems as well. I think for DeFi, the technical risk needs to be priced in to the expected returns to compensate the market. DeFi does have a better user experience - requiring no credit score, identity, or KYC over centralized solutions.
  • With our multi-collateral CDP system, even with it overcollateralized, people can get up to 3x leverage on assets. Take 100 USD in BTC, get a USDX loan for 66 USDX, then buy $66 BTC and do another loan - you can do this with a program to get 3x leverage with the same risk profile. This is enough for most people.
  • However, it will be possible once we have Kava's CDP platform to extend it into products that offer undercollateralized financial products. For example, if USER 1 + USER 2 use payment channels to lock up their USDX, they can use Kava's price feeds to place bets between each other using their locked assets. They can bet that for every $1 BTC/USD moves, the other party owes 3x. In this way we can even do 100x leverage or 1000x leverage and create very fun products for people to trade with. Importantly, even in places where margin trading is regulated and forbidden, Kava's platform will remain open access and available.

Q18:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Kava believes that stable coins should be backed not just by crypto or fiat, but any widely used, highly liquid asset. We think in the future the best stablecoin would be backed by a basket of very stable currencies that include crypto and fiat or whatever the market demands.

Q19:

Compound, maker they're trying to increase their size via the competitive interests rates. THough it shows good return in terms of growth rate, still it's for short-term. Wonder other than financial advantage, KAVA has more for the users' needs?

  • Answer: Robert, the CEO of Compound is an investor and advisor to Kava. We think what Compound does with money markets is amazing and hope to integrate when they support more than just Ethereum assets. Kava's advantage vs others is to provide basic DeFi services like returns on crypto and stable coins today when no other platform offers that. Many platforms support ETH, but no platform can support BTC, XRP, BNB, and ATOM in a decentralized way without requiring centralized custody of these assets.

Q20:

The vast majority of the cryptocurrency community's priorities is symbolic pricing. When prices rise, the community rejoices and grows. When they fall, many people begin to cast in a negative way. How will KAVA solve the negative problem when the price goes down? What is your plan to strengthen and develop the community to persuade more people to look at the product than the price?

  • Answer: We believe price is an important factor for faith in the market. One of Kava's key initiatives was selecting only long-term partners that are willing to work with kava for 2 years. That is why even after 6 months, 0 private investor or kava team tokens will be liquid on the market.
  • We believe not in fast pumps and then dumps that destroy faith, but rather we try and operate the best we can for long-term sustainable growth over time. It's always hard to control factors in the market, and some factors are out of our control such as BTC price correlations, etc - however, we treat this like a public company stock - we want long-term growth of Kava and try to make sure our whole community of Kava holders is aligned with that the best we can.

Q21:

Do you have any plans to attract non-crypto investors to Kava and how? What are the measures to increase awareness of kava in non-crypto space?

  • Answer: We are 100% focused on crypto, not the general market. We solve the problems of crypto traders and investors - not the average grandma who needs a payment solution. Kava is geared for decentralized leverage and hedging.

Q22:

Adoption is crucial for all projects and crypto companies, what strategy are you gonna use/follow or u are now following to get Kava adopted and used by many people all over the world?

Revenue is an important aspect for all projects in order to survive and keep the project/company up and running for long term, what are the ways that Kava generates profits/revenue and what is its revenue model?

  • Answer: We have already partnered with several large exchanges, long-term VCs, and large projects like Ripple and Cosmos. These are key ways for us to grow our community. As we build support for more assets, we plan to promote Kava's services to those new communities of traders.
  • Kava generates revenue as more people use the platform. As the platform is used, KAVA tokens are burned when users pay stability fees. This deflates the total supply of Kava and should in most cases give rise to the value of KAVA like a stock-buyback in the public markets.

Q23:

In order to be success in Loan project of Cryptocurrency, I think marketing is very important to make people using this service without any registration. What is main strategy for marketing?

  • Answer: Our main strategy is to build a great experience and offer products that are not available to communities with demand. Currently no DeFi products can serve BTC users for example. Centralized exchanges can, but nothing truly trustless. Kava's platform can finally give the vast audiences of BTC, BNB, and ATOM holders access to core DeFi services they cannot get on their own due to the smart contract limitations of those platforms.

Q24:

Currently, some project have policies for their ambassadors to create a contribution and attract recognition for the project! So the KAVA team plans to implement policies and incentives for KAVA ambassadors?

  • Answer: Yes, we will be creating a KAVA ambassador program and releasing that soon. Please follow our social media channels to learn about it in the coming weeks.

Q25:

Currently there are so many KAVA tokens sold on exchanges, why is this happening while KAVA is going to IEO on Binance? Are those KAVA codes fake or not?

  • Answer: For everyone's safety, please understand Kava tokens do not exist yet and they will only exist starting with the Binance IEO. Any other token listings or offerings of Kava are not supported by Kava Labs and I highly discourage you all from trying to get them there. It is most likely a big scam. Please only trust Binance for this.

Q26:

KAVA have two tokens, the first is called Kava - a governance and staking token; the second is called USDX - an algorithmically managed crypto-backed stable coin. What are the advantages of USDX compared to other stablecoins such as: USDT, USDC, TUSD, GUSD, ...?

  • Answer: USDX is one of the few stablecoins to be fully backed by crypto-assets. This means that we do not deal with fiat to back the value, and thus we don't have some of the issues when it comes to storing fiat funds with banks and custodians. This also makes our product fully digital and built for the future of crypto growth.

Q27:

As a CEO, does your background in Esports and Gaming industry help anything to your management and development of KAVA Labs?

  • Answer: Esports no. But having been a multi-time venture-backed foundeCEO and have gone through the start-up phase before has made creating and running a 2nd company easier. Right now Kava is still small, Fnatic had over 80 employees. It was at a larger scale. I would say developing software is much more than doing the hardware at fnaticgear.com

Q28:

Why did Kava choose to launch IEO on Binance and not other exchanges like: Kucoin, Houbi, Gate, ....?

  • Answer: Kava had a lot of interest from exchanges to partner with for IEO. We decided based on a lot of factors such as userbase, diverse exposure across multiple regions and countries, and an amazing team that provides so much insight into so many communities such as this one. Binance has been a tremendous partner and we also look forward to continuing our partnership far into the future.

Q29:

Currently if Search on coinmarketcap has 3 types of stablecoins bearing the USDX symbol (but these 3 stablecoins are no information). So, what will KAVA do to let users know that Kava's USDX is another stablecoin?

  • Answer: All these USDX have no volume or listings. We will be on Binance. I am not worried.

Q30:

In addition to the Token Allocation for Binance Launchpad, what is the Token Treasury in the Initial Circulating Supply?

  • Answer: This is controlled by Kava Labs, but with the big cash we have saved from fundraising, we see no reason why these tokens would be sold on the market. The treasury tokens are for use in grants, ecosystem growth initiatives, development, and other incentive programs to drive adoption of the platform.

Q31:

How you will compete with your competitors? Currently i don't see much but for future how you will maintain this consistency ? No doubt it is Great and Unique project, what is the main problem that #KAVA is currently facing?

  • Answer: Because our industry is just starting out, I don't like to think of them as our direct competitors. We are all working to grow the size of the pie rather than get a larger slice from a small pie. The one thing that we believe will allow us to stand apart is the community we are building. Being able to utilize our own community along with Cosmos and our other partners like Binance for the IEO, we have a strong footing to get a lot of early users onto our platform. Also, we are also focusing on growing Kava internationally particularly Asia. We hope to build our platform for an even larger userbase than just the west.

Q32:

How do you explain your project to a random person who has never heard of your project?

  • Answer: non-crypto = Kava is a lending platform for users of cryptocurrencies.
  • crypto = Kava is a cross-chain DeFi platform for loans and stablecoins backed by BTC, BNB, XRP, ATOM and other major cryptocurrencies.

Q33:

Will KAVA team have a plan on implementing DAO module on your platform since its efficiency on autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer: All voting is already transparent on the Kava blockchain. We approved a number of proposals on our test net.

Q34:

how to use usdx token :only for your platform or you have plan to use usdx for payment ?

  • Answer: Payments is a nice use case, but demand for crypto payments is still small. We may choose to focus here later if demand for crypto payments increases. Currently it is quite small with the bulk of use remaining in trading and speculative use cases.

Q35:

Do you have plans to spread KAVA ecosystem across other continents. if yes, what are the strategies and how can I as a community member contribute to making it possible?

  • Answer: We are already across many continents - I don't think we are in antarctica yet. Africa might be light on nodes as well. I think as we grow on major exchanges like Binance, new node operators will get interested and help decentralize Kava further.

Q36:

Maker's CDP lending system is on top in this market and its Dominance is currently sitting on 64.90 % , how kava will compete will maker and compound?

  • Answer: adding assets like bitcoin which have more value and more users than ETH. It's a bigger market that Maker cannot compete with Kava in.

Q37:

Currently, the community is too concerned about the price. As prices rise, the community rejoice and grow, when falling, many people start throwing negatively. So what is KAVA's solution to getting people to focus on the project rather than the price of the token?

What is your plan to strengthen and grow the community to persuade more individuals to look at the product than the price?

  • Answer: We also share similar concerns as price and price direction is always a huge factor in the crypto industry. A lot of people of course are very short-term focused on flipping for bigger profits. One of the solutions, and what Kava has done, is to make sure that everything structured is for the long-term. So that makes sure that our investors and employees are all focused on long-term gains and growth. Locking vesting periods are part of that alignment. Another thing is that we at Kava are very transparent in our progress and development. We will be regularly posting updates within our own communities to allow our users and followers to keep up with everything we're up to. Please follow us or look at our github if you're interested!

Q38:

How did Kava get on Piexgo?

  • Answer: We did not work with Piexgo. We have not distributed tokens to any exchange other than Binance. I cannot speak to what is going on there, but I would be very wary of what is happening there.

Q39:

Why was the 1st round price so much lower than the current price

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.

Q40:

What is the treasury used for?

  • Answer: Kava's treasury is for ecosystem growth activities.
  • Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released. No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q41:

Everyone have heard about the KAVA token, and read about it. But it would be great to hear your explanation about it. What is the Kava token, what is it's utility? :)

  • Answer: The Kava token plays many roles. KAVA is the native staking token of the Kava blockchain and is used for securing the network. KAVA is delegated to validators, basically professional node operators that run highly-available servers to secure the Kava blockchain. The top 100 validators by weight of staked KAVA earn block rewards that range from 3-20% APR based on the total amount staked in the network. These rewards are split between the validators and the KAVA holders.
  • When users of the platform repay their loans, they must a stability fee (a percentage of the loan) in KAVA tokens. These tokens are burned by the system, effectively deflating the total supply overtime as more users use the CDP system.
  • KAVA is also the primary token used in governance of the platform. KAVA token holders can vote on key system parameter changes and upgrades such as what assets to support, how much USDX in total can be loaned by the system, what the debt-to-collateral ratio needs to be, the stability fees, etc. KAVA holders have a very important responsibility to govern the system well.
  • Lastly, Kava functions as a "Lender of Last Resort" meaning if USDX ever gets undercollateralized because the underlying asset prices drop suddenly and the system manages it poorly, KAVA is inflated in these emergency situations and used to purchase USDX off the market until USDX reaches a state of being over collateralized again. KAVA holders have incentive to only support the good high quality assets so risk of the system is managed responsibly.

Q42:

No matter how perfect and technically thought-out a DeFi protocol is, it cannot be completely protected from any unplanned situations (such as extreme market fluctuations, some legal issues, etc.)

Ecosystem members, in particular the validators on whom KAVA relies on fundamental decision-making rights, should be prepared in advance for any "critical" scenario. Considering that, unlike the same single-collateral MakerDAO, KAVA will be a multi-collateral CDP system, this point is probably even more relevant here.

In this regard, please answer the following question: Does KAVA have a clear risk management model or strategy and how decentralized is / will it be?

  • Answer: Simialar to other CDP systems and MakerDAO we do have a system freeze function where in cases of extreme issues, we can stop the auction mechanisms and return all collateral.

Q43:

Did you know that "Kava" is translated into Ukrainian like "Coffee"? I personally do love drinking coffee. I plunge into the fantasy world. Why did you name your project "Kava" What is the story behind it? What idea / fantasy did your project originate from, which inspired you to create it?

  • Answer: Kava is coffee to you.
  • Kava is Hippopotamus to Japanese.
  • Cava is a region in Spain
  • Kava is also a root that is used in tea which makes your mouth numb.
  • Kava is also crow in Hindi.
  • Kava last but not least is a DeFi platform launching on Binance :)
  • We liked the sound of Kava it was as simple as that. It doesn't have much meaning in the USA where I am from. But it's short sweet and when we were just starting, Kava.io was available for a reasonable price

Q44:

What incentives does a lender get if a person chooses to pay with KAVA? Is there a discount on interest rates on the loan amount if you pay with KAVA? Do I have to pass the KYC procedure to apply for a small loan?

  • Answer: There is no KYC for Kava. Its an open blockchain software platform where anyone with a computer can connect to it and use it.

Q45:

Let's say, I decided to bond my cryptocurrency and got USDX stable coins. For now, it`s an unknown stable coin (let's be honest). Do you plan to add USDX to other famous exchanges? Also, you have spoken about the USDX staking and that the percentage would be higher than for other stable coins. Please be so kind to tell us what is the average annual interest rate and what are the conditions of staking?

  • Answer: Yes we have several large exchanges willing to support USDX from the start. Binance/Binance-DEX is one you should all know ;)
  • The average annual rates for USDX will depend on market conditions. The rate is actually provided by the CDP fees users pay. The system reallocates a portion of those fees to USDX users. In times when USDX use needs to grow, the rates will be higher to incentivize use. When demand